Bergen op Zoom

Man (24) negeert stopteken en gaat er zwemmend vandoor

© 112 Markiezaten

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is dinsdagavond aangehouden omdat hij een stopteken van de politie negeerde. De man bleek een zakje cocaïne en een blok hasj in zijn auto te hebben liggen.

Surveillerende agenten reden rond 21.00 uur over de Boulevard Noord, toen zij van links een Belgische auto zagen komen die de politieauto geen voorrang verleende. De agenten besloten de automobilist aan te spreken op zijn gedrag en gaven een stopteken. De bestuurder reageerde niet en reed verder. Hij parkeerde zijn auto in een parkeerpak even verderop.

Bouwterrein

De man stapte vervolgens uit en begon te lopen. De agenten stapten ook uit en riepen de man aan. Hij begon te rennen in de richting van het bouwterrein bij zwembad De Schelp en liep, tot grote verbazing van de agenten, het water in en ging er zwemmend vandoor. Even later kwam hij het water weer uit, maar bevond zich toen op het bouwterrein waar met borden gewaarschuwd wordt dat het terrein niet toegankelijk is voor onbevoegden. Daar kon de man aangehouden worden voor overtreding van dat verbod.

Cocaïne en hasj

Hij is overgebracht naar het bureau en heeft een verklaring afgelegd. De agenten ontdekten verder nog dat de man een zakje met cocaïne en een blokje hasj in zijn auto had liggen. Dat is in beslag genomen.