Bergen op Zoom

Man aan de deur met koeken voor het goede doel? Trap er niet in!

Stockfoto: Pixabay - Grooveland Designs

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Eerder deze week waarschuwde scoutinggroep Petrus en Paulus al voor een oplichter die aan de deur stroopwafels probeert te verkopen. Nu heeft ook de politie die signalen opgepikt.

De man heeft volgens het Facebookbericht van de scoutingclub een heuptas bij zich. Hij is zowel in Bergen op Zoom als Halsteren gespot en probeert mensen te overtuigen stroopwafels te kopen waarvan de opbrengst zou zijn voor een zomerkamp voor de jongste leden. Dat is volgens de online waarschuwing niet waar.

Binnendringen

De politie houdt het wat algemener. Die geeft aan de laatste tijd meerdere meldingen ontvangen te hebben over het verkopen van spullen aan de deur. Meestal zijn het koeken. Ook dan zegt de man die ermee leurt dat het voor een goed doel is. Hij probeert soms zelfs binnen te komen, aldus het politiebericht; “Wees alert hierop en laat nooit iemand zomaar binnen!”

Er wordt dringend opgeroepen melding te doen als hij zich vertoont en ouderen te waarschuwen omdat zij gemiddeld vaker slachtoffer zijn van dit soort oplichterspraktijken.