Bergen op Zoom

Man aangehouden na vernieling, diefstal en achtervolging

Foto: © Shutterstock

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Politieagenten hebben woensdagmiddag een 34-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden in Steenbergen. De man zou in Goes een ruit hebben vernield en een bestelbus hebben gestolen. Na een flinke achtervolging is hij aangehouden.

Rond tien voor vier ‘s middags komt de melding over de vernielde ruit binnen bij de politie. De verdachte is er dan al vandoor gegaan in een bestelbus. Via automatische nummerplaatherkenning is de bestelbus gezien op de A58 bij Rilland. Er wordt een achtervolging ingezet.

De man negeert het stopteken van de politie. Op de A4 neemt hij de afslag naar Steenbergen. Tijdens de achtervolging ontstaan gevaarlijke situaties, omdat de man erg hard rijdt en over fietspaden rijdt. Ook probeert hij een politiewagen van de weg te drukken.

Aanhouding

Eenmaal in Steenbergen aangekomen stopt de man op de Corneliusstraat, en verlaat hij de bus. Hij weigert mee te werken met de aanhouding, daarom gebruiken agenten pepperspray en het stroomstootwapen. Dat werkt, en de agenten krijgen de man onder controle.

De Bergenaar zit vast voor verder onderzoek naar de vernieling, de diefstal en zijn rijgedrag. Mogelijk reed de man onder invloed.