Bergen op Zoom

Man die in 2015 twee mannen heeft neergeschoten eindelijk opgepakt in Marokko

Foto: © Shutterstock

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Een man die in 2015 twee mannen heeft neergeschoten bij een kinderruzie in een speeltuin, is woensdagavond eindelijk aangehouden. Het gaat om de 42-jarige Christo H. uit Bergen op Zoom. Hij is aangehouden in de Marokkaanse stad Meknes, meldt het Openbaar Ministerie.

Christo H. is op 12 december 2018 tot 12 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor een dubbele poging tot doodslag. De rechtbank achtte namelijk bewezen dat hij op 27 juni 2015 twee mannen van dichtbij heeft neergeschoten. Ze zouden ruzie hebben gemaakt bij een speeltuin in Bergen op Zoom. Sinds die dag was hij spoorloos en kwam hij op de Nationale Opsporingslijst terecht.

Het OM had een vindersbeloning uitgeloofd van 10 duizend euro. Het vermoeden was dat hij in Marokko verbleef, daarom werd er nauw samengewerkt tussen het Nederlandse Fugitive Active Search Team en de Marokkaanse politie.

Omdat de man niet door een tip, maar door politiespeurwerk is gevonden, wordt de beloning aan niemand uitgereikt. Nederland zal Marokko vragen om de uitlevering van H.