Bergen op Zoom

Man opgepakt op verdenking van drugs dealen, witwassen en verkeersovertredingen

Close-up van drugsdeal tussen twee mensen waarbij je alleen de handen ziet en geld wordt betaald voor een zakje drugs

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Politieagenten hebben donderdagavond een 29-jarige man uit St. Willebrord aangehouden in Bergen op Zoom. Hij wordt verdacht van drugshandel, witwassen en verschillende verkeersovertredingen. Ook namen de agenten (hard)drugs en een groot geldbedrag in beslag.

Surveillerende agenten zagen donderdagavond op de Plejadenlaan een mogelijke drugsdeal tussen een passant en een bestuurder van een geparkeerde auto. Het bleek dat andere agenten de auto en de bestuurder eerder deze week wilden controleren. Dit was toen niet gelukt.

Achtervolging

De bestuurder kreeg ter hoogte van de kruising van de Wouwsestraatweg met de Edisonlaan een stopteken. Hier gaf hij geen gehoor aan, en ging er snel vandoor. De man reed met hoge snelheid door de stad en door rood. Hierdoor moesten andere weggebruikers voor hem uitwijken. Uiteindelijk reed de bestuurder vlakbij de Grote Hazelaar een doodlopend stuk weg in en een voetpad op.

Stroomstootwapen

De verdachte probeerde er te voet vandoor te gaan, maar een agent zat hem op de hielen. Die waarschuwde de man dat hij zijn stroomstootwapen zou gebruiken. Uiteindelijk gaf de man zich over.

Hij bleek in het bezit van (hard)drugs. Die zijn in beslag genomen. Ook is het huis van de man in St. Willebrord doorzocht. Daar vond de politie een groot geldbedrag. Ook dit is in beslag genomen.

De politie doet verder onderzoek. De man uit St. Willebrord zit momenteel nog vast.