Geen regio geselecteerd

Man opzettelijk van zijn fiets gereden door 18-jarige automobilist

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Zaterdagavond is een 18-jarige jongen uit Bergen op Zoom in zijn woning aangehouden. Hij wordt ervan verdacht met zijn auto opzettelijk een plaatsgenoot van zijn fiets te hebben gereden.

Het 21-jarige slachtoffer rijdt zaterdagmiddag op zijn fiets op de Langs de Lijn als hij een auto zijn richting op ziet rijden. Nadat de auto hem gepasseerd is, keert de bestuurder het voertuig en gaat achter de fietser aan. Het slachtoffer vermoedt dat de bestuurder het op hem gemunt heeft en racet hard weg. Hij kan nog net op tijd achter een boom duiken, maar de auto raakt alsnog zijn fiets. Door de klap valt de jongen op de grond. Vervolgens zet hij het op een rennen en vlucht een nabijgelegen pand in. Daar wordt hij opgevangen door twee getuigen die de politie bellen.

Het slachtoffer heeft de bestuurder herkend en denkt dat een eerdere ruzie de aanleiding is van dit incident. Hij heeft aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling en doodslag. De verdachte is ’s avonds in zijn woning aangehouden en meegenomen naar een politiecellencomplex.