Halsteren

Man uit Bergen op Zoom in Halsteren betrapt met onderbroek vol drugs

Handboeien, wapenstok en portofoon op motorkap van politiewagen

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Een man uit Bergen op Zoom is donderdagavond in Halsteren betrapt met een onderbroek vol drugs. Agenten vonden in zijn auto ook enkele honderden euro’s. De man wordt verdacht van drugsdealen.

De politie controleerde de Bergenaar donderdag rond 21.00 uur op een parkeerplaats aan de Langstraat in Halsteren. In het politiesysteem stond dat hij verdacht werd van het dealen in drugs. Agenten vonden in de auto enkele honderden euro’s. “De man had geen goede verklaring hoe hij aan het geld was gekomen,” aldus de politie. De agenten vonden de man zenuwachtig en ze waren ook wantrouwend over de verdikking in zijn broek, bij zijn kruis.

De verdachte haalde uiteindelijk een gripzakje met hasj uit zijn onderbroek. Maar de agenten hadden het vermoeden dat er nog meer drugs in de onderbroek zaten en wilden hem fouilleren. “Daarbij begon hij zich te verzetten,” laat de politie weten. “Toen een van de agenten zei pepperspray te gaan gebruiken als de Bergenaar niet meewerkte staakte de man zijn verzet.”

Het wantrouwen van de agenten bleek terecht. De Bergenaar bleek zakjes cocaïne, amfetamine en hasj bij zich te hebben. Allemaal verstopt in zijn onderbroek. De politie heeft de man gearresteerd voor verder onderzoek.