Putte

Mantelzorgers krijgen waardering van de gemeente Woensdrecht

Foto ter illustratie

Redactie Redactie

Het jaarlijkse mantelzorgcompliment van de gemeente Woensdrecht werd woensdagmiddag uitgereikt. Wethouder Lars van Beek reikte de waardering symbolisch uit aan de mantelzorgers. Dat deed hij in het Participatie café De Bunt in Putte. 

Het is de eerste overhandiging in 2019 van het compliment in de gemeente Woensdrecht. Mantelzorgers leveren een belangrijke bijdrage aan de zorg voor een naaste. Met het compliment laat de gemeente haar waardering blijken.

Lars van Beek wethouder van Woensdrecht, legt uit voor wie het mantelzorgcompliment is: ”Iedereen die geregistreerd staat als mantelzorger en daarvoor moeten ze aantoonbaar 8 uur mantelzorg in de week doen. Op het moment dat ze geregistreerd zijn, dan komen ze in aanmerking voor het mantelzorgcompliment.” 

Waardering is belangrijk

Vanaf 2015 deelt de gemeente Woensdrecht het compliment voor de mantelzorgers uit. “Het lijkt allemaal heel gewoon wat een mantelzorger doet, maar dat is niet gewoon. Het is hartstikke goed werk wat ze doen. En daarom is het zo belangrijk dat we toch even laten zien: als samenleving waarderen we die mantelzorger ontzettend. En weet ook dat u gewaardeerd wordt. Dat belang willen we benadrukken bij deze.” Vertelt Lars van Beek. 

Cadeau voor de mantelzorger

De gemeente krijgt budget voor een waardering voor deze groep en mogen dat naar eigen inzicht besteden. Lenny Winkel-van Kaam, coördinator steunpunt mantelzorg: “De meeste mantelzorgers zijn echt heel blij. Er zijn er ook heel veel die zeggen: ‘Ja maar ik doe dit met liefde en plezier daar hoef ik niet per se voor gewaardeerd te worden.’ Maar het is wel fijn, het is wel een 50 euro VVV kaart waar ze iets leuks mee kunnen doen.” De geregistreerde mantelzorgers krijgen bericht en kunnen hun waardering ophalen op verschillende momenten en plekken in de gemeente.