Bergen op Zoom

Margo Mulder wil verbinder zijn: ‘Band met Zeeland versterken’

Burgemeester Margo Mulder en haar echtgenoot Paul, verwelkomd door een jazzband en twee Stadsreuzen.

Han Verbeem Han Verbeem

De kersverse burgemeester van Bergen op Zoom, ziet in haar nieuwe functie vooral een rol van verbinder – zo sprak ze woensdag in haar inhuldigingstoespraak. Na jaren wethouderschap in het Heusden, werd ze in 2018 burgemeester van Goes om nu weer terug te keren naar Brabant. Ze ziet ook kansen in een hechtere band met Zeeland, in de gemeente “waar Brabant Zeeland kust.”

Het voltallige college van Goes was naar de Markiezenstad gekomen om Margo Mulder uitgeleide te doen. Ook haar opvolger in Zeeland, de vroegere Woensdrechtse burgemeester Marcel Fränzel, zat op de publieke tribune. Andere prominenten zijn Han Polman, voormalig Bergse burgervader en nu Commissaris van de Koning in Zeeland- en de burgemeesters van omliggende gemeenten Woensdrecht (Steven Adriaansen), Steenbergen (Ruud van de Belt) en Han van Midden (Roosendaal).  Namens Canada was een delegatie van drie hoge militairen bij de beëdiging van Mulder.

Gordijnen

Margo Mulder ondergaat momenteel in rap tempo een ‘inburgering’ voor haar nieuwe gemeente. Al bij haar afscheid in Goes heeft ze een flinke hoeveelheid Vastenavend-spullekes gekregen: van krabben, veldtekens, Bergse zakdoeken tot de bekende ‘gerdijne’.  “Inmiddels heb ik genoeg glasgordijnen ontvangen om ons nieuwe appartement te stofferen”, zei ze lachend.

Kennismakingsronde

Na afloop van de installatieraad, met toespraken van Commissaris van de Koning Ida Adema en Steven Adriaansen namens de kring van burgemeesters, volgde een receptie in het Markiezenhof. Burgemeester Mulder liet de Bergse raadsleden weten dat ze de komende periode graag met hen individuele kennismakingsgesprekken wil voeren. “Op locaties die jullie belangrijk vinden.” Verder is ze een fervent wandelaar. In Goes heeft ze alle straten al doorlopen, en dat is ze in Bergen op Zoom ook van plan. Over zeven weken verhuist ze naar de gemeente.