Hoogerheide

Martijn Budding wint eindsprint in eerste Fokker Slag om Woensdrecht

Foto: Remco Weterings Fotografie

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Wielrenner Martijn Budding heeft zondag de Fokker Slag om Woensdrecht gewonnen. Het was de eerste keer dat deze wedstrijd werd gereden. De renners moesten 164 kilometer fietsen over de Brabantse Wal, met daarin twee pittige kasseistroken.

De Slag om Woensdrecht is een nieuwe wielerwedstrijd van 164 kilometer over de Brabantse Wal. Met onderweg twee gemene kasseistroken: een stuk van 1.800 meter aan de Hogerwaardweg in Rilland en zo’n 200 meter aan de Bossestraat in Woensdrecht. Maar ze waren niet gemeen genoeg om het peloton los te breken.

Spannende eindsprint tussen drie renners

Meerdere renners en teams hebben geprobeerd van het peloton weg te rijden, maar dat is niet gelukt. Uiteindelijk kwam het dus aan op een spannende eindsprint. Daarbij ging het nog om drie renners: Martijn Budding, Martins Pluto en Gil D’Heygere. En Budding, van team Tour de Tietema-Unibet, bleek de snelste.

De junioren reden eerder op de dag. Zij reden bijna 119 kilometer. En de overwinning ging naar Casper Rode uit Noorwegen. De tweede plaats was voor Thom van Herwaarden. Hij finishte voor Patrick Boje Frydkjær, die dus derde werd.

Lees ook: Organisatie klaar voor Fokker Slag om Woensdrecht