Hoogerheide

Organisatie klaar voor Fokker Slag om Woensdrecht

Gijs van Iwaarden Gijs van Iwaarden

Een spectaculaire week was het voor Hoogerheide sowieso al. Met Koningsdag en het Brabantse Wal Festival net achter de rug, maakt Hoogerheide zich op voor een weekend vol sportevenementen. Met als slotstuk de wielerklassieker Fokker Slag om Woensdrecht.

De eerste hekken zijn vrijdag al geplaatst. Het is aanpoten, want twee dagen later zullen de eerste renners zich al opmaken voor de koers. Maar eerst zijn er nog de Jan Janssen Classic en de Highland Games.

Donderdagnacht stonden de vrijwilligers nog samen op de afterparty na het festival. Een dag later is iedereen er om acht uur ‘s ochtends weer om de boel op te ruimen.“ Het was gisterenavond nog best laat geworden, maar dat hoort er ook bij”, vertelt Jeroen van Wezel, terwijl de hekken langs het parcours weggezet worden. De medeorganisator steekt zelf ook de handen uit de mouwen. En dat terwijl hij weinig geslapen heeft.

De vrijwilligers zijn de kracht van onze organisatie

Er komt volgens Van Wezel nog veel kijken bij het opzetten van een wielerkoers. Hiervoor zijn een hoop vrijwilligers nodig, maar daar is geen gebrek aan. “Dat is wel echt de kracht van onze organisatie”, vertelt hij trots.

Uitdagend parcours

Naast de elite/beloften koers, rijden zondag de junioren om 10:00 uur de aangepaste versie van de Slag om Woensdrecht. Aangepast, maar nog steeds 120 kilometer lang. Naast de lengte bevat het parcours ook nog twee kasseienstroken. Dit kan volgens Van Wezel best interessant worden. “Dat zal wel een slachtveld worden. De verwachting is daarom ook dat we niet met een massasprint zullen eindigen.”

De kasseien zullen niet alleen voor spanning zorgen. Er is ook een speciale prijs voor de renner die als eerste over de finish gaat van de kasseienstroken.

De prijs voor de renner die als eerste klaar is met de kasseienstroken.
Lees ook: Hossen, springen en meezingen met Hollandse knallers tijdens het Brabantse Wal Festival