Bergen op Zoom

Massaal geparkeerde vrachtwagens belemmeren verkeer rondom Wattweg

Foto: Louis van der Kallen

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De BSD wil dat de gemeente iets doet tegen de overlast van geparkeerde vrachtwagens rondom de Wattweg in Bergen op Zoom. Volgens de partij staat een deel van de Wattweg elk weekend vol met vrachtwagens. En ook in de Drebbelstraat en Edisonlaan staan de trucks vaak in een lange rij geparkeerd. Hierdoor is het voor ander verkeer lastig elkaar te passeren, zeker als er vrachtwagens langs moeten.

De gemeente zou een parkeerverbod in kunnen stellen in de weekenden. Of éénrichtingsverkeer invoeren in de volle straten en ook dat kan dan eventueel alleen in het weekend gelden. Dat is het voorstel van BSD-raadslid Louis van der Kallen. Hij heeft klachten gekregen van mensen die door de Wattweg rijden. Daarom is hij er zondagochtend maar eens zelf gaan kijken. Hij zag dat “op de Wattweg tussen de Marconilaan en de Drebbelstraat 14 vrachtwagens/vrachtwagen met opleggercombinaties geparkeerd stonden in een vrijwel gesloten front.”

Artikel gaat verder onder de foto.

Foto: Louis van der Kallen

En ook in de zijstraten stond het vol. “Ook in de Drebbelstraat werd door vrachtwagens/vrachtwagen met opleggercombinaties geparkeerd,” schrijft Van der Kallen aan burgemeester en wethouders. “Ook in de Edisonlaan was er sprake van een vrijwel gesloten front van vrachtwagens/vrachtwagen met oplegger combinaties.”

Volgens Van der Kallen is dat geen goede situatie. “Deze straten zijn hiervoor vanwege het huidige gebruik niet geschikt. Passeren – zeker van vrachtwagens – is dan vrijwel niet meer mogelijk,” aldus het raadslid. Wat opvalt is dat veel van de vrachtwagens en opleggers van één bedrijf zijn. “Natuurlijk is het verplicht stallen op een daarvoor ingericht vrachtwagenparkeerterrein de echte oplossing,” schrijft Van der Kallen. “Helaas kost dat wel veel geld en vragen de andere oplossingen slechts zeer beperkte middelen.”