Roosendaal

MBO Dans Roosendaal gestart met auditierondes: “Op zoek naar eigenheid”

Maarten Elst

De mbo-opleiding Dans in Roosendaal organiseerde donderdag haar tweede auditieronde voor de opleiding. In een leeg theater De Kring probeerden vijftien dansers een plaatsje te bemachtigen in de Roosendaalse dansopleiding. Geheel coronaproof doen de aanstormende danstalenten auditie.

In verband met corona houdt artistiek leider Marcia Smeding en haar docententeam de audities in kleinere groepen. Zo kan er beter afstand gehouden worden van elkaar. Ook dragen de aanwezige dansers mondkapjes.

Les in het theater

De audities vinden plaats in theater de Kring in Roosendaal. Hier krijgen leerlingen van de school eveneens ook les wanneer ze worden toegelaten. Op mbo Dans worden verschillende dansstijlen aangeleerd, zoals urban contemporary, klassiek, jazz, freestyle en moderne dans.

Op zoek naar talent

“Wij zijn heel erg op zoek naar de eigenheid van een danser. We zoeken iemand die iets speciaals heeft en dat ook weet te presenteren”, aldus Andrew Anthonia, docent en auditie commissielid bij mbo Dans. “We zoeken leerlingen die open staan voor het leren van nieuwe dingen, niet alleen qua dansstijlen, maar ook om dans in nieuwe vormen te ontdekken”, zo zegt Marcia Smeding, artistiek leider van mbo Dans.

In mei vindt de laatste auditieronde plaats. Na elke auditie ronde bepaalt een auditiecommissie wie er wel of niet wordt toegelaten tot de 25 dansers die worden toegelaten. Geïnteresseerden kunnen zich hier nog steeds voor aanmelden op de website www.mbodansgoes.nl.

Deel dit op: