Bergen op Zoom

Mea Dulcea klaar voor concert en optreden Radio 4

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Vrouwenkoor Mea Dulcea uit Bergen op Zoom is op woensdagavond 2 oktober live te horen op NPO Radio 4. De zender reist door Nederland om stemmen te verzamelen voor de Hart & Ziel Lijst, een lijst met de 300 mooiste klassieke muziekstukken.

Joke van Dijk is voorzitter van Mea Dulcea en ze is blij met de aandacht van de radiozender. “Radio 4 komt volgende week langs op woensdagavond om half 8, dus allemaal even goed luisteren! Dat is voor de Hart & Ziel Lijst en wij hebben daar ook een nummer voor genomineerd. De Hart & Ziel Lijst is een soortement Top2000 voor de klassieke muziek. En ze rijden met een busje heel het land door om bij koren de stemmen op te halen. En ook bij ons, dus daar zijn we hartstikke blij mee.”

Fanny Hensel, voorheen Mendelssohn

Het klassieke nummer dat de vrouwen van Mea Dulcea hebben genomineerd voor de Hart & Ziel Lijst is natuurlijk ook van een vrouw. Dirigent Ted van der Heijdt vertelt welk werk hun favoriet is: “Mea Dulcea heeft een mooi muziekstuk van een vrouwelijke componist op het repertoire, Fanny Hensel. Ze heette aanvankelijk Fanny Mendelssohn. En dat muziekstuk heeft ons op het idee gebracht om dat aan te melden voor de Hart & Ziel Lijst, omdat daar niet zo heel veel vrouwelijke componisten op staan. Ook niet heel veel werk van vrouwenkoren.”

Najaarsconcert

Als je live op de radio mag zingen, dan wil je nog wel even goed oefenen. Dus dat doet Mea Dulcea ook. Maar zeker niet alleen voor hun korte optreden op Radio 4. Ze bereiden zich ook voor op hun grote concert op zondag 6 oktober. Daar werken de vrouwen van Mea Dulcea al een jaar hard voor.

“Het tweede waar we naar uitkijken is ons concert op 6 oktober. Da’s op zondagmiddag om 3 uur in de Ontmoetingskerk hier in Bergen op Zoom. En we hebben echt weer een mooi programma met veel romantische muziek, maar ook wat meer modernere stukken. En dat wordt ook gewoon supermooi. Ik hoop dat er heel veel mensen komen, want de Ontmoetingskerk is best groot dus die mag wel gevuld worden,” lacht Van Dijk.

Info Hart & Ziel en concert

Als je Mea Dulcea live wilt horen, luister dan op woensdag 2 oktober vanaf 19.30 uur naar Radio 4.  Kijk op www.nporadio4.nl/hartenziel voor meer informatie over de Hart & Ziel Lijst en over hoe je kunt stemmen voor je favoriete klassieke muziekstuk.

Wil je naar het concert van Mea Dulcea op zondag 6 oktober, dan kun je een kaartje reserveren per mail via [email protected] of gewoon een kaartje kopen aan de zaal. Een kaartje met consumptie kost 12 euro. Kinderen tot 12 jaar betalen maar de helft. Het concert begint om 15.00 uur en is in de Ontmoetingskerk, Bolwerk-Zuid 134 in Bergen op Zoom.