Bergen op Zoom

Medewerkers Bravis ziekenhuis voeren actie voor betere cao

Redactie Redactie

Het personeel van het Bavis ziekenhuis in Bergen op Zoom en Roosendaal heeft donderdag actie gevoerd voor een betere cao. De medewerkers draaiden 24 uur lang zondagsdiensten.

Zeven afdelingen van het Bravis ziekenhuis waren gesloten. Medewerkers hebben alleen werk gedaan dat niet kon wachten. Spoedeisende hulp ging donderdag wel gewoon door. “We willen eigenlijk met elkaar een statement maken. Er staan heel veel mensen nu in de hal om hun mening uit te dragen”, vertelt Jeanette Verdonk, verpleegkundige op de intensive care.

“We zijn gewoon moe”

De acties maken deel uit van het landelijke estafetteprotest in de ziekenhuizen tegen het vastgelopen cao-overleg. Het personeel wil 5% meer salaris, een hogere toeslag voor last-minute oproepen en verlaging van de werkdruk.

“De werkdruk neemt toe, we moeten steeds vaker overwerken, de programma’s worden steeds voller en we hebben gewoon niet voldoende collega’s”, zegt verpleegkundige Monique Musters. “We zijn gewoon moe.” Musters en haar collega’s voelen zich vooral ondergewaardeerd en niet serieus genomen. “We zijn het zat!”