Geen regio geselecteerd

Meer dan 85.000 euro opgehaald bij SamenLoop voor Hoop

Burgemeester Frank Petter loopt één van de eerste rondjes op het sportpark © Tim Mulders/ZuidWest Update

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Op sportpark Rozenoord in Bergen op Zoom werd het afgelopen weekeinde met succes de SamenLoop voor Hoop georganiseerd. 24 uur werd er gewandeld om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Er werd in totaal iets meer dan 85.000 euro opgehaald.

Onder een stralende zon startte zaterdagmiddag even voor 14.00 uur de deelnemende teams. Voorafgaand opende burgemeester Frank Petter met een emotionele en zeer persoonlijke speech de SamenLoop voor Hoop.

Sponsoracties

Met de wandelmarathon werd op verschillende manieren geld opgehaald. Zo konden de teams in aanloop naar het evenement via sponsoracties zelf geld inzamelen. Ook hadden de ploegen een eigen kraam op het sportveld waar spullen werden verkocht.

Bezoekers

De organisatie is dik tevreden over het verloop van het evenement. “Ondanks de warmte en de concurrentie van evenementen als het Beachvolleybal en het NK Wielrennen, waren er op het hoogtepunt toch zo’n 1500 bezoekers op het sportpark. En ik heb alleen maar respect voor alle deelnemers”, aldus voorzitter Toine van Steenpaal.