West-Brabant

Meer vrouwen in bestuur waterschap Brabantse Delta

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Er zijn na de waterschapsverkiezingen meer vrouwen in het algemeen bestuur gekomen van waterschap Brabantse Delta. Dat blijkt uit de definitieve uitslag, die maandagmiddag bekend is gemaakt.

Het algemeen bestuur van het Waterschap bestaat uit 30 personen, waarvan zeven zetels wettelijk zijn vergeven. De VVD is bij de waterschapsverkiezingen de grootste partij geworden met vijf zetels. De liberalen hebben zelfs een zetel meer in vergelijking met de verkiezingen van 2015. De tweede partij is Ons Water met vier zetels. Het CDA moet één zetel inleveren en komt uit op drie. Ook West-Brabant Waterbreed heeft drie zetels. De PvdA, 50Plus en Partij voor de Dieren komen ieder met twee zetels in het bestuur.

Toename aantal vrouwen

Het aantal vrouwen in het algemeen bestuur is in vergelijking met het vorige bestuur toegenomen van zes naar negen. Vier vrouwen zijn met voorkeurstemmen gekozen, namelijk: Betty Goos (Ons Water), Linda Jorissen-Oomen (Ons Water), Lian Korst-Dingemans (CDA) en Wendy de Koning-Bogers (PvdA).

De leden van het algemeen bestuur van waterschap Brabantse Delta worden donderdagavond beëdigd tijdens de eerste openbare vergadering in Breda.