Roosendaal

Meerdere vuurwerkincidenten in Roosendaalse wijk Langdonk, politie grijpt in

Maarten Elst Maarten Elst

Vuurwerkincidenten houden de gemoederen in de Roosendaalse wijk Langdonk al enkele dagen bezig. Maandagavond was het opnieuw raak in de wijk. In een voormalige kerk aan de Lindenburg ontstond brand dat vermoedelijk het gevolg was van een vuurwerkbom. Ook enkele grasvelden waren maandagavond doelwit van vuurwerk.

Door: Maarten Elst

In de Roosendaalse wijk Langdonk heeft de politie maandagavond moeten ingrijpen nadat er in korte tijd veelvuldig vuurwerk werd afgestoken. De avond begon met een brand, vermoedelijk ontstaan door vuurwerk, in een voormalig kerk aan de Lindenburg. De brandweer was snel ter plaatse en kon de brand blussen.

Grasveld Elisadonk

Tegelijkertijd werd er op een grasveld langs de Elisadonk in dezelfde Roosendaalse wijk vuurwerk afgestoken door een grote groep jongeren. De brandweer moest tweemaal in actie komen nadat er jerrycans met brandbare middelen gecombineerd met vuurwerk werd afgestoken met een brand tot gevolg. Hierop heeft de politie een linie gevormd en hebben ze een gedeelte van de Elisadonk schoongeveegd.

Tijdens deze onrustige avond heeft de politie aanhoudingen verricht. Om hoeveel aanhoudingen het gaat, is niet bekend. Ook zou er een behoorlijke hoeveelheid aan vuurwerk in beslag zijn genomen. Ook burgemeester Han van Midden liep met de politie mee om de vuurwerkoverlast met eigen ogen te zien. De burgemeester kwam later met een reactie op de overlast.