Zundert

Meld je aan voor de kinderraad en help mee om gemeente Zundert leuker te maken

Burgemeester Joyce Vermue en kinderburgemeester Ties van Steen zoeken nieuwe leden voor de kinderraad (Beeld uit video gemeente Zundert)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Leerlingen van groep zes kunnen zich aanmelden voor de kinderraad in Zundert. Ze moeten natuurlijk zelf wel in de gemeente Zundert wonen. Burgemeester Joyce Vermue en kinderburgemeester Ties van Steen zijn op zoek naar kinderen die mee willen helpen de gemeente leuker te maken. Inschrijven kan nog tot en met donderdag 15 juni.

De gemeente Zundert kiest elk jaar nieuwe leden voor de kinderraad. Eerst kon je maar één schooljaar lid blijven. Maar voortaan mag je twee schooljaren meedoen. “Op deze manier hebben de kinderen meer tijd en ruimte om hun ideeën uit te voeren,” laat de gemeente weten. “De kinderraad van de gemeente Zundert denkt mee over hoe de gemeente nog leuker kan worden, vooral voor kinderen!”

Kinderraad kiest zelf een burgemeester

Je kunt je aanmelden als je in de gemeente Zundert woont en in groep zes zit van de basisschool. De kinderraad begint pas na de schoolvakantie, dus dan zit je al niet meer in groep zes. “Alle kinderraadsleden zijn daarom leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen,” aldus de gemeente. Elk schooljaar kiezen de leden zelf ook een kinderburgemeester. Dat is altijd een leerling uit groep acht.

Je kunt je online aanmelden voor de kinderraad. Daar vind je ook meer informatie over wat er van je verwacht wordt en wie er nu in de kinderraad zitten. Maar doe het wel snel, want je moet je uiterlijk op donderdag 15 juni inschrijven. De twee burgemeesters van Zundert hebben ook een video gemaakt om nieuwe leden te vinden. Die video staat hieronder.

Lees ook: Vrolijke prullenbakken in Zundert dankzij kinderraad