Zundert

Vrolijke prullenbakken in Zundert dankzij kinderraad

De eerste tekeningen zijn woensdag op de prullenbakken geplakt in het bijzijn van burgemeester Joyce Vermue | foto: gemeente Zundert.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Het straatbeeld in Zundert is sinds woensdag weer een beetje mooier. De kinderraad is daar namelijk begonnen met het versieren van prullenbakken. Daarvoor gebruiken de kinderen stickers, onderverdeeld in drie thema’s: duurzaamheid, veilig verkeer en het corso. De actie is de eerste van hun top6-lijst die gerealiseerd wordt.

Woensdag zijn de eerste prullenbakken rondom basisscholen Zonnebloem, Jozefschool en De Brug (de tijdelijke school voor de st. Antonius) bestickerd. Een week later, woensdag 24 mei, zijn de prullenbakken rondom de Annaschool, De Wegwijzer en de Sint Bavoschool aan de beurt. Dit doet de kinderraad samen met de leerlingen van de winnende tekeningen.

Belangrijke thema’s

Voor het thema duurzaamheid hebben alle kinderraadsleden een tekening gemaakt. Tijdens een bijeenkomst hebben ze gezamenlijk de mooiste tekening uitgekozen. Deze tekeningen worden op prullenbakken in alle dorpskernen geplakt. De bloemencorsostickers worden op alle prullenbakken vlakbij een corsotent geplakt.

Ook is er een tekenwedstrijd geweest voor het thema veilig verkeer. De kinderraadsleden vormden hierbij de jury, en samen kozen ze de zes mooiste tekeningen uit. Eén tekening per school. De winnende tekening wordt op de prullenbakken rondom de scholen geplakt.