Bergen op Zoom

Mensen met een beperking shinen op de ijsbaan: ‘Ik kan het nog wel hoor!’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Er hangt een heerlijke kerstsfeer op de Grote Markt van Bergen op Zoom. Op een mooie donderdagavond is het feest op de schaatsbaan. Het is namelijk ‘de avond van de A’, dit wil zeggen de avond van de aangepaste sporten. Mensen met een beperking mogen deze avond allemaal hun beste schaatskunsten laten zien.

“Het is echt geweldig. Naar deze avond kijken wij al het hele jaar uit”, vertelt Paul Jacobs van de Fitfabriek Bergen op Zoom. De ijsbaan op de Grote Markt heeft donderdagavond hun baan beschikbaar gesteld. “Ik vind het echt heel uniek”, vervolgt Jacobs.

Plezier

Het plezier spat van alle gezichten af. “Ik heb al vaker geschaatst. Ik vind het superleuk”, laat een jongen met een knaloranje jas weten. Zijn begeleider vindt het een mooi initiatief. “Superleuk dat de mogelijkheid is er is vanavond.”

Een dame met grijze jas en witte muts laat zich zien over de gehele schaatsbaan en zou zo de strijd aan kunnen gaan met Jutta Leerdam. “Ik kan zeker heel goed schaatsen! Ik kan het nog wel hoor”, laat ze weten.

Trots

Jacobs is trots op hoe zijn team deze avond begeleid en georganiseerd heeft. “De dankbaarheid is verschrikkelijk groot, zowel van de deelnemers als bij hun begeleiders.” Alle lovende reacties die hij krijgt, maken hem erg gelukkig. “De mensen komen met een lach de schaatsbaan op en gaan er ook wederom met een lach vanaf. Ze zijn een hele ervaring rijker.” Het zal dan ook zeker niet de laatste keer zijn dat de Fitfabriek dit evenement organiseert. “Dit is toch mooi man!”, besluit Jacobs.