Ossendrecht

Meulenrakkers Ossendrecht heet voortaan ‘t Paviljoen

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Groot feest op de basisschool in Ossendrecht donderdagochtend. De Meulenrakkers kreeg vlak voor het einde van het schooljaar een nieuwe naam. Voortaan heet de Meulenrakkers ‘t Paviljoen.

Niet alleen de basisschool draagt vanaf nu deze nieuwe naam. Ook peuteropvang Olleke bolleke, buitenschoolse opvang de Bende en kinderdagverblijf Bengels gaan verder onder dezelfde vlag.

Voor de bekendmaking van de nieuwe naam kwamen alle leerlingen en leraren samen op het schoolplein, dat voor de gelegenheid was versierd met ballonnen. Na een dansvoorstelling van een paar muzikale en sportieve leerlingen werd het bord met de nieuwe naam ”t Paviljoen’ onthuld.

Het is en leuke naam, maar ook een beetje gek

Volgens schooldirectrice Jannie Bouwens is het tijd voor een nieuwe naam omdat de school binnen drie jaar een grootscheepse verbouwing zal ondergaan. Er is sprake van een zogenaamde vernieuwbouwing, waarbij een deel van het huidige pand blijft behouden. “Het concept daarvoor is paviljoen in het park. Daarom hebben we de nieuwe naam daarop afgestemd.”

Leerlingen reageren enthousiast op de nieuwe naam. “Ik had het niet verwacht, maar het is wel een mooie naam”, zegt Noami uit groep 7. Jannick moet nog even wennen “Het is en leuke naam, maar ook een beetje gek”, zegt hij.

Bij de feestelijke onthulling waren ook wethouder Lars van der Beek van de gemeente Woensdrecht en bestuurder Stephane Cepero van de overkoepelende scholenstichting Lowys Porquin aanwezig.