Ossendrecht

MFC de Drieschaar wordt rolstoelvriendelijk

MFC de Drieschaar in Ossendrecht © ZuidWest Update

Redactie Redactie

Vanuit een Ossendrechtse bewoner en het dorpsplatform Ossendrecht is het verzoek gekomen om de toegankelijkheid van de entree van MFC de Drieschaar te vergroten en daarbij de toegang te verfraaien.

Een klankbordgroep, bestaande uit de initiatiefnemer en leden van het dorpsplatform Ossendrecht, heeft bij de gemeente aangegeven dat er behoefte is aan het toegankelijker maken van MFC De Drieschaar voor senioren en mindervaliden. Dit werd onderbouwd door een lijst met namen vanuit de doelgroep die aangaven het multifunctioneel centrum regelmatig te bezoeken. Ook vanuit de beheerster wordt aangegeven dat de ingang niet rolstoelvriendelijk is.

Er wordt daarom op donderdag 1 februari een inloopavond georganiseerd. Vanaf 19.00 uur kan je de plannen komen bekijken en om 19.30 uur zal er een centraal gedeelte zijn, waarbij de plannen gepresenteerd worden. Uiteraard is er ruimte voor vragen en zullen opmerkingen meegenomen worden.

De kosten van het plan bedragen in totaal €48.000. Voor de kern Ossendrecht is er vanuit het IDOP-budget nog geld beschikbaar. IDOP staat voor Integraal Dorpsontwikkelingsplan. In Ossendrecht zijn hier in het verleden diverse projecten uit bekostigd, denk hierbij aan het herinrichten van het Marie Adolphineplein, de Markt, Hondseind en diverse maatschappelijke projecten.