Wouw

Mike Daerden wint Grote Prijs Jack van Gastel in Wouws Wieler Weekend

Kelly van Dijk wint bij de dames (Foto: Remco Weterings fotografie)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Mike Daerden heeft zondag de Grote Prijs Jack van Gastel gewonnen. Deze wielerwedstrijd is de afsluiter van het Wouws Wieler Weekend. Bij de dames ging Kelly van Dijk als eerste over de finish. En in de D-categorie won Ben van Baelen. De Grote Prijs Rullens Bike Totaal was voor Eloy Raas.

Het Wouw Wieler Weekend is bedoeld voor renners die nog geen profs zijn. Het evenement begon op zaterdag dan ook met een tourtocht: De Lussen van Wouw. Sportievelingen konden kiezen uit verschillende afstanden. Het parcours bestond uit lussen van 20, 30 en 40 kilometer. Maar je kon makkelijk een rit rijden over meerdere lussen. Hierdoor konden gezinnen met kinderen kiezen voor een korte rit, terwijl de ervaren wielrenners 120 kilometer konden rijden door alle lussen te volgen.

Kelly van Dijk beste van de vrouwen

Zondag was voor de wedstrijden. De dames reden als eerste, in de regen. Na een wedstrijd van 40 kilometer kwam Kelly van Dijk als eerste over de finish. Zij versloeg Iza Nijsse, die tweede werd, en Sanne Jongenelen, die als derde eindigde. De prijsuitreiking moest worden verplaatst, omdat het zo hard regende. Daarom kreeg Van Dijk haar eerbetoon onder de luifel van Café Donkenhof.

De D-categorie kon kort daarna wel droog koersen. Dit zijn de renners die al wat meer ervaring hebben en die op willen klimmen naar de amateurs. Zij reden een wedstrijd over 45 kilometer. En Ben van Baelen won de race. De eerste wedstrijd van zondagmiddag was de Grote Prijs Rullens Bike Totaal. Eloy Raas bleek de beste te zijn na een strijd van 60 kilometer. De tweede en derde plaats waren voor Wout Huygen en Pieter Vette.

Grote Prijs Jack van Gastel als eerbetoon

Het Wouws Wieler Weekend werd afgesloten met de Grote Prijs Jack van Gastel. De wedstrijd is een combinatie van de S/P koers en het Wouws kampioenschap. De nieuwe naam is een eerbetoon aan commissielid Jack van Gastel. Hij is afgelopen voorjaar overleden. “Jack was één van de steunpilaren van de organisatie, een stille maar erg belangrijke kracht die zelf liever op de achtergrond bleef,” aldus het Wouws Wieler Weekend.

Het artikel gaat verder onder de foto.

In de Grote Prijs Jack van Gastel rijden beginners en renners die in Wouw wonen of gewoond hebben. Ze rijden allemaal de S/P koers, maar alleen de plaatselijke renners rijden tegelijkertijd voor het Wouws kampioenschap. De deelnemers werden aangemoedigd door de vele bezoekers die langs het parcours stonden. Na 30 kilometer koersen kwam Mike Daerden als eerste binnen. Hij won de sprint van Bas van Meer. De derde plaats was voor Aaron Dekkers.