Bergen op Zoom

Minister Bijleveld op verkiezingscampagne in Residentie Moermont

Foto: © CDA Bergen op Zoom

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Politici trekken weer het land door om stemmen te winnen voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. Zo kwam Ank Bijleveld, minister van Defensie en lid van het CDA, op bezoek bij verpleeghuis Residentie Moermont in Bergen op Zoom. Ze heeft woensdag een rondleiding gehad door Moermont en sprak er met personeel en bewoners.

Door: Bianca van Vugt

Het idee voor een bezoek aan Residentie Moermont in Bergen op Zoom kwam van minister Ank Bijleveld zelf. Ze heeft de lokale fractie van het CDA gevraagd het te regelen, zo laat raadslid Stefaan Verheugt weten. Wat hem betreft is het een logische keuze: “Zelf had ze ooit een bijbaantje in de zorg, maar dat was ver voordat Ank Bijleveld minister van Defensie werd. Toch heeft de sector nog altijd haar warme aandacht.”

Moermont is onderdeel van zorginstelling tanteLouise. Je zou misschien niet meteen een link verwachten tussen tanteLouise en de afdeling Defensie van minister Bijleveld, maar die is er wel degelijk. Toen er vorig jaar een grote corona-uitbraak was in Het Nieuwe ABG waarbij ook veel personeel ziek thuis kwam te zitten, is defensiepersoneel bijgesprongen om de zorg op peil te houden. “Daar hebben we haar uiteraard voor bedankt,” aldus Jan-Kees van Wijnen, directeur zorg en behandeling van tanteLouise.

Tot grote tevredenheid van het CDA Bergen op Zoom nam minister Bijleveld woensdag uitgebreid de tijd. Ze heeft rondgekeken op verschillende afdelingen van Moermont. En ze heeft gesproken met medewerkers en bewoners. Hierdoor duurde het bezoek langer dan gepland. “Niet in het minst door een geanimeerd tweegesprek met een client met Haagse wortels,” vertelt Verheugt over een bewoner die zijn kans greep. “U gaat weer terug naar Den Haag’, vroeg hij de minister. ‘Kan ik mooi met u meerijden!”