Roosendaal

Moeder en dochter openen nieuw lunchcafé: ‘We kunnen goed samenwerken, maar ook goed ruziemaken’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Moeder Desiree Dielemans (54) en haar dochter Manon (23) openende eerder al café Tien aan de Bloemenmarkt in het centrum van Roosendaal. Als het pand naast hun huidige zaak vrij komt hebben ze het idee om dit erbij te nemen. Na flink wat verbouwen opent lunchcafé Tien Cuisine haar deuren.

Het terras zit woensdagmiddag goed vol. Mensen genieten in de zon van hun lunch. Ook binnen zit het vol met eters. Als de piek voorbij is moet dochter Manon even bijkomen. “Het is soms wel even aanpoten hoor”, lacht ze.

“We krijgen heel veel leuke reacties. We zijn echt blij”, vertelt moeder Desiree. Het gezin van vader en moeder Dielemans bestaat uit drie kinderen. “Manon is onze jongste. We zijn drie jaar geleden het avontuur aangegaan en dat gaat nog steeds goed.”

School was niet echt iets voor mij, dus laat mij maar lekker gaan werken.

Als Manon haar opleiding aan de de Rooi Pannen in Breda afrond, besluit ze samen met haar moeder Café Tien te beginnen. “School was niet echt iets voor mij, dus laat mij maar lekker gaan werken.” Ze beseft zich goed dat ze een ander leven heeft dan haar leeftijdsgenoten. “Veel zitten nog op school of gaan net aan het werk. Ik vind het juist wel leuk dat ik zo vroeg ben gaan werken. Dat ze veel werkt wanneer bijvoorbeeld een ander vrij is, vindt ze geen probleem. “Ik mis helemaal niks. Ik ben niet iemand die bijvoorbeeld graag naar festivals gaat.”

Trots

Manon kan ook op veel leuke reacties rekenen van bijvoorbeeld haar vriendinnen. “Die vinden het heel erg leuk voor mij en zijn ook trots op me”, vertelt ze met een lach. Wie ook trots is, is moeder Desiree. Als tijdens carnaval vader aan de deur staat als beveiliger, zoon de muziek verzorgd en naast Manon ook haar andere dochter in de zaak meedraait maakt dat haar ontzettend trots. “Dat laat het moederhart wel sneller kloppen.”

We kunnen goed samenwerken, maar ook wel goed ruziemaken hoor.

Het samenwerken tussen moeder en dochter gaat over het algemeen heel goed. “We kunnen meer tegen elkaar zeggen dan tegen bijvoorbeeld tegen het personeel”, legt Desiree uit. Volgens haar is dan ook de kracht dat ze eerlijk naar elkaar kunnen zijn. “We kunnen goed samenwerken, maar ook wel goed ruziemaken hoor”, lacht Manon. Door het leeftijdsverschil hebben moeder en dochter nog wel eens andere ideeën over bepaalde zaken. Toch zijn de taken gelijk verdeeld. “We zijn geen vriendinnen hé. Ik blijf nog altijd wel haar moeder”, vervolgt Desiree.

Lunchroom

“We noemen het zelf een all-day lunchroom. De keuken is open van 11:00 uur tot 18:00 uur. Dit maakt dat we de kaart zo ingericht hebben dat je gedurende de dag van alles wat kunt eten”, legt Desiree uit. Het is volgens de eigenaresse ontzettend uitgebreid. “Je kunt oesters bestellen, boterhammen, een uitsmijter of een goed stuk vlees.” Manon heeft duidelijk wel een favoriet. “Onze specialiteit is toch echt wel de kaasfondue.” De lunchroom en het café lopen op een bepaalde tijd in elkaar over. “Als de lunchroom sluit, kan het in het café doorgaan.”

Manon schenkt wijn in voor de gasten van de lunchroom.