Bergen op Zoom

Mogelijk toch huizen of een hotel op de plek van stadsspeeltuin Van Glymes

Sven de Laet Sven de Laet

Er komen mogelijk tóch huizen op de plek van de voormalige stadsspeeltuin Van Glymes aan de Boulevard in Bergen op Zoom. Ook een hotel behoort tot de opties. Dat laat het Bergse college weten op vragen van de lokale PvdA-fractie.

In 2018 – tien jaar na de opening – trok de stichting achter de speeltuin de stekker eruit, na jaren van financieel wanbeheer en achterstallig onderhoud. Sindsdien wordt er gekeken naar een nieuwe invulling van het terrein.

Plannen voor een doorstart van de stadsspeeltuin haalden het niet en zijn volgens de gemeente ook niet reëel. “Uit het verleden is gebleken dat het zonder commercieel oogpunt niet te doen is”, laat wethouder Barry Jacobs weten. “Je zit met de kostbare aanschaf, het bijbehorend onderhoud en de vernieuwing van toestellen. Met enkel de kaartverkoop kun je dat niet dragen.”

Meer woningen nodig

Maar wat moet er dan gebeuren met de locatie? Tot nu toe leek de komst van woningen uitgesloten, maar daar komt het college nu op terug. “Er waren zorgen over het potentiële woongenot door de geïsoleerde ligging tussen de Markiezaatsweg en de Gertrudisboulevard. Maar gezien de huidige woningbouwopgave laten we nu toch een planvoorstel uitwerken voor woningbouw of een hotelfunctie.”

Later dit jaar moet dat voorstel af zijn. Dan volgt er opnieuw een aanbestedingsprocedure, waarbij initiatiefnemers zich kunnen melden. Voor het gebied daadwerkelijk herontwikkeld kan worden, is ook nog instemming van de gemeenteraad nodig.

Lees ook: Speeltuin Jan van Glymes is weg maar wat komt er voor terug?