Huijbergen

Mooi bedrag voor Molen Johanna Huijbergen

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Er deden dit jaar vijf Nederlandse molens mee aan de strijd om de jaarlijkse Molenprijs. Door zo veel mogelijk stemmen te behalen viel een mooi bedrag te winnen. Ook Molen Johanna is in de prijzen gevallen.

De Molenprijs is een initiatief van de Vriendenloterij en Vereniging De Hollandsche Molen. Die zet zich al bijna een eeuw in voor het behoud van de ruim 1200 nog werkende molens in Nederland. Dit jaar was 75.000 euro ter beschikking gesteld voor de actie en er deden vijf molens mee. Daarvan is uiteindelijk 3.881 euro naar de Huijbergse molen gegaan. De hoofdprijs kwam terecht bij een Amsterdamse molen.

Aangenaam verrast

Molen Johanna was één van de vijf genomineerden voor de prijs dit jaar, vanwege de afbouw en aankleding van de educatieve ruimte die naast de molen is gepland. Er stemden 3881 mensen voor deze molen en iedere stem leverde één euro op. Dat bedrag is op 13 oktober in ontvangst genomen door Theo Sanders, voorzitter van de stichting Molen Johanna. Het bestuur is niet alleen blij met dit bedrag. Dat de molen zo in de belangstelling en staat verhoudingsgewijs veel stemmen kreeg, is tevens een aangename verrassing.

Lees ook: Molen Huijbergen in de race voor 75.000 euro: ‘Geld broodnodig voor nieuwbouw’