Roosendaal

Muzikaal Roosendaal Deel 2: Van kerkkoren tot jazzlegendes

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

De expositie Muzikaal Roosendaal werd eerder dit jaar goed ontvangen door muziekliefhebbers uit de regio. Heemkundekring De Vrijheijt van Rosendale vertoont nu het tweede deel van de tentoonstelling.

Tijdens deel 1 waren de thema’s: fabrieken en huurbedrijven, instrumentenwinkels, harmonieën en drumbands, carnavalsbands en de historie van het Roosendaolsch Lieke. Maar de heemkundekring had nog veel meer materiaal om te tonen, zegt voorzitter Fons Heijmans. “Deel twee gaat meer over bands, koren, orkesten, zanggroepen, solisten en duo’s.”

Ook de bands uit de jaren 60 en 70 en jazzmuziek hebben een belangrijke rol, zegt Heijmans terwijl hij foto’s van Jack Jersey, Jan Koevoet en de Toendra’s laat zien. Heb je na het bekijken van de ruim 350 foto’s zin om even te zitten, dan kun je plaatsnemen achter een groot televisiescherm waar je muzikanten in actie ziet én hoort.

Muzikaal Roosendaal Deel 2 is gratis te zien in Cultuurhuis Bovendonk aan Bovendonk 111. Tot en met zaterdag 16 december is de expositie te bezoeken op dinsdag en zaterdag van 13:30 tot 16:00 uur.

Lees ook: Muzikaal Roosendaal: ‘Je vergeet de dagelijkse zorgen door muziek’