Roosendaal

Na drie jaar staat cabaretduo Sebas & Wes weer op de planken

Na drie jaar voert het Roosendaalse cabaretduo Sebastiaan Waegemaekers en Wessel Croonen haar nieuwe voorstelling op.

Daphne Haverkamp Daphne Haverkamp

Na drie jaar voert het Roosendaalse cabaretduo Sebas & Wes eindelijk haar nieuwe voorstelling Als het morgen maar weer goed is op. In 2019 stonden Sebastiaan Waegemaekers en Wessel Croonen al eens eerder op de planken met hun eigen show, maar door corona kwam er daarna geen vervolg. Op 25 en 26 november komt daar verandering in, in theater De Kring. “De voorstelling zit vol met humor, maar toch ook een serieuze noot.”

De hechte vrienden, die elkaar leerden kennen bij Stichting JONG! Theater uit Roosendaal, besloten na hun afscheid daar een eigen show te beginnen. “Dit was zo leuk en ontspannen. Na afloop kregen we zoveel overweldigende positieve reacties, dat we elkaar aankeken en dachten: ‘Dit willen we blijven doen'”, legt Sebastiaan uit.

Camping als decor

Een tweede show werd bedacht, waarvan de titel al een tijdje bekend was bij de makers. “We wilden een titel die perfect bij de show past. We dachten: ‘Als het vandaag fout gaat, is het niet zo erg, zolang het morgen maar weer goed gaat.’ De titel was geboren!”

Wat de eerste show wat moeilijker ging, was het decor. “Dat decor was groot, waardoor het heel moeilijk was om snel te wisselen. Daarom kwamen we voor het nieuwe stuk op het idee om een camping als locatie te nemen. Op een camping staan tenten en die zijn makkelijk en snel op te bouwen en te verplaatsen”, vertelt Sebastiaan. Het publiek kan verder veel muziek met eigen geschreven nummers en covers verwachten, dat ditmaal gespeeld wordt door een liveband.

Dagelijkse en maatschappelijke problemen

Naast humor heeft de show van Wessel en Sebastiaan ook een serieuze noot. “We willen de mensen iets meegegeven. Dat ze aan het eind van de show naar huis gaan en gaan denken: ‘Wat heb ik vanavond nou eigenlijk geleerd?'”

“We bespreken in onze show op de camping, door middel van monologen, dagelijkse problemen en gaan dan over naar maatschappelijke problemen”, aldus Sebastiaan.

Positieve reacties

Het duo wil graag meer cabaretvoorstellingen maken. “Helaas is dat best moeilijk in de toch wel harde theaterwereld. Nu we ook positieve reacties hebben gekregen van mensen uit dat vak, geloven wij er in dat wij het ook kunnen.”

Vooral hun eigen geschreven nummers komen goed aan bij het publiek. “Muziek vinden wij erg belangrijk in onze shows. Dat mensen dan ook hier zo positief op reageren, maakt ons blij.”

Sebas & Wes staan op 25 en 26 november in Theater de Kring in Roosendaal. Op 8 december zijn de twee te zien in het Chassé Theater in Breda.