Etten-Leur

Na sluiting hondenpension de Lindenberg krijgt Patricia steeds meer aanvragen

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Sinds 1 oktober is hondenpension De Lindenberg voorgoed gesloten. Voor veel hondenliefhebbers een probleem wanneer zij eens een dagje weg willen zonder hun trouwe viervoeter. De inwoners van Etten-Leur en omstreken moeten op zoek naar een alternatief en die lijken ze massaal gevonden te hebben.

Roodgloeiend stonden de telefoons, toen bekend werd dat mensen op zoek moesten naar andere opties. Begin dit jaar is Patricia Jongenelen (33) gestart met een hondenuitlaatservice. Qua timing perfect, want in precies diezelfde periode maakte hondenpension de Lindenberg bekent dat het in oktober haar deuren zou gaan sluiten. “Veel cursisten van ons brachten hun hond met veel plezier naar het pension, maar toen zij bekend maakte dat ze gingen stoppen kregen wij steeds meer telefoontjes.”

Voorrang

Uit heel de omgeving weten mensen Patricia te vinden. “Ze bellen vanuit Hoeven, Prinsenbeek en zelfs Tilburg”, vertelt Jongenelen. In eerste instantie geeft Patricia haar eigen cursisten eerst voorrang. “Mensen die nieuw zijn komen eerst een privéles bij ons doen om te kijken of de klik er is.”

Naast een uitlaatservice, dagopvang en kleinschalig pension heeft ze ook nog haar eigen hondenschool. Aan kennis dus geen gebrek bij Jongenelen. “Ik ben begonnen rond mijn achttiende”, vertelt de hondentrainster. Sinds twee jaar zit ze met haar hondenschool aan de Olympiade 7A in Etten-Leur. “We zijn in twee jaar heel erg gegroeid. We gingen van dertig cursisten naar meer dan duizend cursisten”, vertelt de trotse eigenaresse.

Ambities

Uiteraard heeft Patricia als onderneemster ook ambities. Op haar huidige locatie heeft ze plaats voor zes of zeven honden. Dit is in vergelijking met De Lindenberg weinig. “Als ik een plek zou tegenkomen waar het op grotere schaal mogelijk zou zijn, sta ik daar zeker voor open.”