Roosendaal

Nederlandse en Belgische politie werken samen: auto en spullen hennepkwekerij in beslag genomen

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Nederlandse en Belgische politieagenten sloegen donderdag de handen ineen tijdens een controle aan de Sprundelseweg in Rucphen. Zulke samenwerkingen gebeuren wel vaker in grensgebieden.

Twee Belgische agenten sloten donderdag aan bij het politieteam van Roosendaal, bij de controle aan de Sprundelseweg. In een opslagcontainer vonden ze spullen voor een hennepkwekerij en jerrycans met een nog onbekende vloeistof. Dat is allemaal in beslag genomen, en er is nog niemand aangehouden.

De samenwerking zette zich ook ‘s avonds voort. Rond 21.30 uur controleerden de agenten bij De Stok een Duitse huurauto. Het huurcontract bleek niet te kloppen, en dus werd de auto in beslag genomen. In de auto zaten een 20-jarige man uit Bergen op Zoom en een vrouw. De man besloot te vluchten en stak al rennend de snelweg over. Hij is uiteindelijk aangehouden in de bosjes vlakbij zwembad De Stok.

Extra aanhouding

Een familielid van de Bergenaar, een 28-jarige man uit Sint Maartensdijk, kwam ook ter plaatse. Hij bemoeide zich met de aanhouding en beledigde de agenten. Daarom is hij ook aangehouden. Als gevolg daarvan begon ook de bestuurster van de auto van de man uit Sint Maartensdijk, ook een familielid, zich met de aanhoudingen te bemoeien. Ze ging de agenten te lijf. Met behulp van een wapenstok hielden de agenten haar op afstand.