Ossendrecht

Nepvuurwapen en drugs aangetroffen in auto op snelweg langs Ossendrecht

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Agenten van de verkeerspolitie hebben zondagavond, op de A4 ter hoogte van Ossendrecht, een auto gecontroleerd. De eigenaar zou niet in het bezit zijn van een rijbewijs. Verder reed hij onder invloed van drugs en troffen agenten een nepwapen aan.

De agenten zetten rond elf uur ‘s avonds de auto langs de kant. De bestuurder, een 32-jarige man uit Landgraaf, moest een blaas- en speekseltest doen. Hij slaagde voor de alcoholtest. Wel reed hij onder invloed van THC (de belangrijkste stof in cannabis, red.) en crystal meth. Daarop is de man aangehouden en overgebracht naar een politiecel, waar hij een bloedproef krijgt en wordt verhoord.

Drugs en een (nep)wapen

Omdat er een hennep- en amfetaminegeur in de auto hing, moesten ook de andere inzittenden de auto verlaten. De politie heeft de auto onderzocht en trof amfetamine aan.

Ook vonden de agenten een tas met een nepvuurwapen aan. De andere twee inzittenden zijn daarom aangehouden. Het gaat om twee mannen van 43 en 20 jaar, afkomstig uit Maastricht en Arnemuiden. Zij zitten momenteel vast.

De drugs en het nepwapen zijn in beslag genomen, inclusief de auto.