Bergen op Zoom

Netten moeten voetgangers beschermen tegen vallende tegels

ProRail laat netten spannen, zodat er niemand gewond raakt als een tegel valt (Foto: ZuidWest Update)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Spoorwegbeheerder ProRail gaat netten spannen langs de buitenmuren van de stationstunnel in Bergen op Zoom. Amper vier jaar na de grote opknapbeurt van de voetgangerstunnel komen de natuurstenen tegels los. Volgens ProRail heeft de aannemer de natuursteentegels niet goed aangebracht. De tijdelijke netten moeten voorkomen dat iemand gewond raakt als een tegel loslaat.

Door: Bianca van Vugt

De natuurstenen tegels aan de buitenkant van de stationstunnel in Bergen op Zoom laten los. Spoorwegbeheerder ProRail laat daarom netten spannen die moeten voorkomen dat vallende tegels iemand raken. De netten zijn tijdelijk. ProRail praat met de aannemer over het herstellen van de losse natuursteentegels.

ProRail wijst naar aannemer

De voetgangerstunnel op het station in Bergen op Zoom is gebouwd in 1972. Amper vier jaar geleden kreeg de tunnel een flinke opknapbeurt. De tunnel was helemaal gestript en opnieuw betegeld, van binnen en buiten. Op 10 maart 2017 konden de trotse ProRail regiodirecteur Inés Plasmans en wethouder Patrick van der Velden de officiële heropening doen. Maar al snel bleek dat de natuursteentegels aan de buitenkant niet goed vast zaten.

De spoorwegbeheerder wijst naar de aannemer. “Al vrij snel na de oplevering werd duidelijk dat de tegels niet goed bleven zitten. ProRail heeft daarom onderzoek laten doen naar de oorzaak en daaruit blijkt dat de tegels niet goed zijn aangebracht.”

Netten zijn maar tijdelijk

Voor de zekerheid laat ProRail netten spannen, zodat er niemand gewond raakt als een tegel valt. Maar dat is een tijdelijke maatregel. De spoorwegbeheerder wil natuurlijk een blijvende oplossing. “ProRail is in gesprek met de aannemer over een definitief herstel. Zodra daar meer over bekend is, zullen we dat melden.” Tot die tijd moeten de netten het probleem opvangen.

Lees ook: Perrontunneltje station Bergen op Zoom officieel geopend