Bergen op Zoom

Nieuw bestuur én grootse plannen voor ondernemersvereniging Sterck

Kees van Male, al enige jaren kartrekker van ondernemersvereniging STERCK.

Sven de Laet Sven de Laet

Goed nieuws voor de Bergse ondernemersvereniging Sterck. Na onzekere tijden vol geruzie over de jaarbijdrage van leden, krijgt het nieuwe bestuur van de organisatie nu steeds meer vorm.

Begin dit jaar was de maat vol voor het toenmalige bestuur van Sterck. Ze werden het maar niet eens over de hoogte van de jaarlijkse bijdragen van leden. Er zat niets anders op dan collectief de biezen te pakken. Even was zelfs onzeker of de vereniging überhaupt nog toekomst had. Tot eind mei, toen de impasse werd doorbroken. Kees van Male kreeg op toen vanuit de gemeenteraad toestemming om een nieuw bestuur samen te stellen.

Nu – zo’n twee maanden later – lijkt dat moment dichtbij. Van Male laat weten dat er weliswaar nog gezocht wordt naar invulling voor de laatste functies, maar dat de contouren van het nieuwe bestuur steeds verder zichtbaar worden. Ook presenteert de vereniging alvast de eerste plannen voor de komende periode.

Kortom er wordt reuring gerealiseerd.

Zo moet er worden geïnvesteerd in nieuwe sfeerverlichting. Daarvoor is een spaarpotje gereserveerd. Eind dit jaar zal voor de eerste helft de verlichting worden aangeschaft. Later moet dan het resterende deel volgen. Verder is de vereniging druk met het organiseren van nieuwe evenementen én zal er elke zaterdag in augustus een act door de stad trekken. “De ene keer zullen dat steltlopers zijn , de andere keer een rijdende DJ en wellicht ook wel een clown. Kortom er wordt reuring gerealiseerd.”