Roosendaal

Nieuw voor inwoners met hulpvragen: Inwonersondersteuning Roosendaal

Paul Joachems Paul Joachems

Sinds maandag 26 oktober kunnen inwoners met vragen over werk en meedoen, zelfstandig wonen en leven, gezin en relaties, geldzaken en regelgeving, mantelzorg of onafhankelijke cliëntondersteuning terecht bij Inwonersondersteuning Roosendaal. Deze nieuwe toegang tot welzijn komt in de plaats van WegWijs Roosendaal. Inwonersondersteuning Roosendaal is een samenwerking tussen MEE West-Brabant en WijZijn Roosendaal.

Door: Paul Joachems

Het belangrijkste argument voor de ontwikkeling van WegWijs naar Inwonersondersteuning Roosendaal is, dat op deze wijze de ondersteuning aan inwoners zo dichtbij mogelijk in hun leefomgeving wordt georganiseerd. Hierdoor is men beter in staat te voorkomen dat mensen in kwetsbare situaties terecht komen.

Ondersteuning op afspraak

Normaal gesproken zijn er inloopspreekuren in onder andere wijk- en buurthuizen. Vanwege de coronacrisis is er op dit moment geen vrije inloop mogelijk. Professionals werken voorlopig alleen op afspraak: op locatie en bij mensen thuis.

Jeugdzorg en Wmo via gemeente

Inwoners die recentelijk een voorziening toegewezen hebben gekregen voor Wmo of Jeugdzorg blijven daarover contact houden met de gemeente. Met alle nieuwe vragen kan gebeld worden naar Inwonersondersteuning Roosendaal.

Praktische informatie

Inwonersondersteuning Roosendaal is te bereiken op het nieuwe telefoonnummer 0165 – 75 00 50. Ook is er een nieuwe website gemaakt: www.inwonersondersteuningroosendaal.nl