Geen regio geselecteerd

Nieuwbouw Eventum stilgelegd: aannemer maakt er puinhoop van

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De nieuwbouw van Eventum in Bergen op Zoom is per direct stilgelegd. De aannemer is door de gemeente van de klus gehaald. In Eventum krijgen het Facilitair Bedrijf, ROC West-Brabant en ZuidWest TV/FM onderdak. Het project loopt hiermee forse vertraging op.

De bouw had op 1 april al klaar moeten zijn. Omdat dit niet lukte is er uitstel verleend tot 15 mei. Maar ook deze datum wordt door de aannemer niet gehaald. De gemeente Bergen op Zoom heeft besloten hem daarom van de klus te halen.

De gemeente is in zee gegaan met een aannemer uit Eindhoven. Die fungeert als hoofdaannemer voor de bouw, maar schakelt veel onderaannemers in. Daardoor wordt er niet gepresteerd wat is afgesproken. Tijdens de bouw ging er van alles mis en moesten zaken opnieuw worden gedaan. Geprobeerd wordt nu alles correct met de aannemer af te handelen. Gaat dat niet lukken, dan volgt een gang naar de rechter.

Het Eventum wordt gebouwd aan de Dr Ir van Veenweg in Bergen op Zoom. Het nieuwe complex gaat dik drie miljoen euro kosten. Wethouder Arjan van der Weegen kan niet beloven dat het project nu meer geld gaat kosten. Hij belooft binnen vier weken duidelijkheid te geven over de gang van zaken en dan is ook bekend welke aannemer de bouw gaat afmaken.