Ossendrecht

Nieuwe brasserie bij de Volksabdij Ossendrecht: Abdijbos

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Het ongeloof was groot toen de uitbaters van restaurant De Blauwe Pauw in februari dit jaar lieten weten ermee te stoppen. Na twintig jaar sloten zij het restaurant en hotel bij de Volksabdij in Ossendrecht. Nu keert er horeca terug in de bosrijke omgeving aan de rand van het dorp. Tim Berendsen opent binnenkort Brasserie Abdijbos. De voorbereidende werkzaamheden zijn in volle gang.

De nieuwe uitbater Tim Berendsen zit al 25 jaar in het horecavak en bestiert sinds acht jaar conferentiecentrum een leerhotel Bovendonk in Hoeven. In het neogotische klooster vinden onder meer vergaderingen, bruiloften en teambuildingsactiviteiten plaats. Berendsen werkt daar samen met het bisdom Breda. Via hen kwam hij in aanraking met de locatie in Ossendrecht. “Toen ik te horen kreeg dat deze locatie vrij kwam, heb ik snel een balletje opgegooid dat we daar vanuit Bovendonk interesse in hebben. Het is hier prachtig gelegen in de vrije natuur. Er is een groot parkeerterrein en er zijn veel mogelijkheden in een mooi gebied dat nog volop in ontwikkeling is”, zegt hij.

Leerbedrijf

Berendsen werkt zowel in Hoeven als in Ossendrecht als leerbedrijf zo veel mogelijk met aanstromende professionals, zegt Berendsen die vroeger zelf met veel plezier stages heeft gelopen in hotels. “De stageplaatsen die ik aanbied variëren van gastheer of gastvrouw tot hotelmanager. Daarnaast biedt ik ook werkervaringsplaatsen aan voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

Brasserie Abdijbos

Ook nu de voorbereidingen in volle gang zijn zie je dat er tal van verschillende posities en klussen te doen zijn. “Er is een grote club mensen aan het werk die verven, schoonmaken, maar ook de menukaart samenstellen”, zegt de horecaman die niet kan wachten om de deuren te openen voor gasten. “Het wordt een laagdrempelig horecaconcept waarbij je ‘s ochtends terecht kunt voor koffie en gebak en later op de dag kan genieten van een biertje en een lekker gerechtje.”

Maatschappelijke functie

De locatie staat onder meer bekend door tal van maatschappelijke organisaties en activiteiten die er hun thuisbasis vonden. Denk aan Het Getij en Wings over Woensdrecht. Berendsen wil deze functies zo veel mogelijk behouden en staat open voor gesprek.

IJsje en koffie

De brasserie ondergaat een flinke metamorfose, maar ondertussen kunnen wandelaars en fietsers al een ijsje of een kopje koffie to go halen bij Adbijbos. De verwachting is dat het terras dit weekend al open kan als alles meezit gaat de brasserie over een week of twee open.