Ossendrecht

Nieuwe bushokjes langs Putseweg vernield

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Ook het tweede bushokje langs de Putseweg in Ossendrecht is vernield door vandalen. Iets meer dan een maand geleden werden de bushokjes geplaatst op verzoek van het dorpsplatform, de gemeente en het Zuidwesthoek College. De leerlingen van deze school maken voornamelijk gebruik van de bushaltes. Vorige week werd het glaswerk van een van de bushokjes vernield en vrijdagavond was het tweede hokje aan de beurt.

De gemeente heeft samen met het Zuidwesthoek College en het Ossendrechtse dorpsplatform jarenlang bij de provincie aangeklopt om de bushokjes te plaatsen. De leerlingen van de school stonden voornamelijk in de regen bij de bushalte te wachten en hadden geen overkapping. Dus de vreugde was groot toen de provincie eindelijk goedkeuring gaf aan het plaatsen van twee bushokjes met verlichting en naastgelegen fietsenrekken.

Zowel wethouder Van Agtmaal als leden van het dorpsplatform zijn woedend over de vernielingen. Zij hopen dat de hokjes niet worden weggehaald en kijken naar mogelijkheden om de bushokjes beter te beschermen tegen vandalisme.

De directie van het Zuidwesthoek College heeft vorige week al aangifte gedaan bij de politie.

Foto: Politie