Roosendaal

Nieuwe parkeerplekken Prinsenhof liggen 500 meter ver en precies voor winkels

Close-up van blauw verkeersbord met witte letter P en witte auto en daaronder wit bordje met in zwarte letters Pashouders Prinsenhof

Foto: VLP Roosendaal

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De VLP is verbaasd over de nieuwe parkeerplaatsen voor bewoners van appartementencomplex Prinsenhof in Roosendaal. Volgens de VLP liggen de parkeerplekken nu een halve kilometer van de appartementen vandaan. En dan ook nog precies voor bedrijven die hierdoor minder plek hebben voor hun klanten. De partij vraagt aan burgemeester en wethouders of er geen betere plek te bedenken is.

De zes parkeerplaatsen waar het om gaat zijn bedoeld voor pashouders van appartementencomplex Prinsenhof. Bezoekers van het complex konden eerst parkeren aan de Nieuwstraat. Maar die plekken zijn verplaatst naar het parkeerterrein aan de Kloosterstraat. “Recht tegenover ondernemers en ingang Kloosterstede,” beschrijft de VLP in haar brief aan de gemeente. Hierdoor kan dus niet iedereen meer parkeren op deze zes plekken aan de Kloosterstraat.

Bewoners en ondernemers zijn er niet blij mee

De VLP-raadsleden Wilbert Brouwers en Evelien van der Star stellen schriftelijke vragen over de situatie aan burgemeester en wethouders. Want zij krijgen klachten over de nieuwe parkeerplaatsen. “Vanuit bewoners en ondernemers bereiken ons berichten dat zij niet gelukkig zijn met de ontstane situatie,” aldus de raadsleden. “Aangegeven wordt dat er geen communicatie over het onttrekken van deze parkeerplaatsen met bewoners van de Kloosterstraat heeft plaatsgevonden en vrezen ondernemers omzetverlies.”

Het verlies aan parkeerplekken in de Kloosterstraat is volgens Brouwers en Van der Star niet het enige probleem. “Daarnaast vragen het bewoners en ondernemers zich af wat het nut is om parkeerplaatsen voor bezoekers Prinsenhof op bijna een halve kilometer lopen van het complex aan te leggen, terwijl dichterbij het appartementencomplex Prinsenhof diverse andere parkeerlocaties geschikter lijken.”

VLP wil weten hoe de gesprekken zijn gegaan

De VLP begrijpt weinig van de keuze die de gemeente Roosendaal heeft gemaakt. De partij vraagt zich af of de gemeente wel goed heeft overlegd met de bewoners en ondernemers in de betrokken straten. “Hoe heeft communicatie over plaatsen van deze parkeerplaatsen t.b.v. pashouders Prinsenhof met ondernemers, omwonenden en Basisschool Jeroen Bosch plaatsgevonden?,” vragen Brouwers en Van der Star aan burgemeester en wethouders.

Volgens de raadsleden krijgen ook ouders er last van als ze hun kinderen naar school brengen of ophalen. Want er zijn nu dus zes parkeerplaatsen minder bij Basisschool Jeroen Bosch. En dat terwijl het voor de bewoners en bezoekers van Prinsenhof juist ver lopen is. Brouwers en Van der Star willen daarom weten waarom er niet gekozen is voor een parkeerplek dichter bij Prinsenhof. “Zoals plaatsing op parkeerterrein van Bleijenberg, plaatsing in parkeergarage Nieuwstraat of parkeergarage Nieuwe Markt,” geven ze als voorbeelden.