Woensdrecht

Nieuwe raadsgriffier Van Bunder ‘voelt zich al gelijk thuis in Woensdrecht’

Aankomend raadsgriffier Dirk van Bunder (foto links) en burgemeester Steven Adriaansen.

Han Verbeem Han Verbeem

Dirk van Bunder is de nieuwe raadsgriffier van Woensdrecht. Donderdagavond is hij in de raadsvergadering beëdigd. Per 1 juli volgt Van Bunder de zittend griffier Kees Adriaanse op, die dan na ruim 13 dienstjaren met pensioen gaat. Tot die tijd ondersteunt hij als plaatsvervangend griffier de Woensdrechtse gemeenteraad.

De feitelijke benoeming was al eerder deze maand; vanaf 1 mei 2024 gaat Dirk van Bunder aan de slag bij de raadsgriffie van de gemeente Woensdrecht. Van Bunder, 55 jaar oud, brengt uitgebreide ervaring in het openbaar bestuur met zich mee – aldus raadslid Marleen Michielsel-Goyvaerts, voorzitter van de sollicitatiecommissie. Zo was hij 21 jaar werkzaam als griffier bij de gemeente Hulst.

Unaniem

Volgens Michielsen-Goyvaerts was de keuze voor Van Bunder unaniem. De nieuwe griffier “heeft enorm veel zin om in Woensdrecht aan de slag te gaan”, zo sprak hij na de eedaflegging. Als Zeeuws-Vlaming ziet hij zich als een echte Bourgondiër – en voelt zich al snel thuis in het Woensdrechtse en drinkt daarom na afloop van de raadsvergadering met de raadsleden graag “een Bolleke mee”, zo merkt hij lachend op.