Nispen

Nispen moet zelf met de snoeischaar het bos in

Het Wielewaalbos in Nispen

Het Wielewaalbos in Nispen (Foto: Marco Schillemans)

Kitty Joachems Kitty Joachems

Is het nou een bos of is het toch een park? En waarom zijn daar bodemmonsters genomen? Die vragen over het Wielewaalbos hield Nispen bezig. Marco Schillemans en Charl Goossens stelden er vragen over namens de Roosendaalse Lijst. Inmiddels heeft wethouder Inge Raaijmakers antwoord gegeven op die vragen. Of eigenlijk toch ook weer niet.

In haar antwoord schrijft ze dat het niet uitmaakt of het een bos of een park heet. Het verschil zit ‘m volgens wethouder Raaijmakers in de afspraken die over het onderhoud zijn gemaakt. Ze stelt dat het Wielewaalbos wordt onderhouden op kwaliteitsniveau C. Dat kan volgens de wethouder verhoogd worden naar B-kwaliteit. Maar dan moet de gemeenteraad wel meer geld ter beschikking stellen voor het reguliere onderhoud. Bewoners kunnen er ook voor kiezen om samen het bos te onderhouden op een ander niveau. Volgens Raaijmakers kunnen bewoners daarin samenwerken met het serviceteam. De naam veranderen van bos naar park verandert daar niets aan.

Jammer

Schillemans laat, namens zijn fractie, aan onze redactie weten het jammer te vinden. “Ik hoopte dat we echt een verbetering konden laten plaatsvinden. Wellicht doen we dat nu samen met dorpsgenoten. We gaan kijken hoe we dit kunnen realiseren.”

Bodemmonsters

Volgens bewoners van Nispen zijn er bodemmonsters genomen van de gele gravelpaden in het Wielewaalbos. Volgens geruchten is er vervuiling aanwezig. Op die vraag van Schillemans en Goossens kon de wethouder geen antwoord geven. Het is volgens haar bij de gemeente niet bekend dat er bodemmonsters zijn genomen in het Wielewaalbos.

Lees ook: Heeft Nispen nou een bos of een park?