West-Brabant

Noodweer trekt over regio met forse wateroverlast

Foto: Bea Demmers

Han Verbeem Han Verbeem

De zware regenbui die zondag aan het begin van de avond over West-Brabant trok, heeft op veel plaatsen voor wateroverlast gezorgd. De rioleringen konden het vele water niet aan. Op tal van plaatsen stonden kelders onder water en kwam het regenwater in woningen en garages te staan. Het noodweer trok rond half zes over de regio en plaatselijk kwam het tot een neerslag van tientallen millimeters.

Veel huishoudens en bedrijven werden verrast door het plotselinge noodweer. De brandweer moest verschillende malen uitrukken, onder meer naar de Volksabdij van Onze Lieve Vrouw ter Duinen in Ossendrecht. Ook aan Boulevard in Bergen op Zoom stond het blank bij de terrassen van het nét heropende Strandhuys. Het horecabedrijf was enige tijd gesloten geweest, nadat vorige week bij een medewerker corona was geconstateerd.

Code oranje: windstoten, neerslag en hagel

Het KNMI had een code oranje afgekondigd voor de provicie Noord-Brabant. Het instituut waarschuwde voor  onweersbuien met hagel en windstoten en vooral veel neerslag in korte tijd. Plaatselijk kan er tijdens de wolkbreuken 20 tot 40 millimeter hagel vallen met windstoten tot 75 kilometer per uur.