Roosendaal

Norbertus Gertrudis Lyceum markeert nieuw hoofdstuk met bouwbord

Gijs van Iwaarden Gijs van Iwaarden

Binnenkort mag er eindelijk gebouwd worden aan het Norbertus Gertrudis Lyceum in Roosendaal. Vrijdagochtend heeft de school haar langverwachte bouwbord onthuld. Daarop is het toekomstige gebouw te zien. Het bord markeert volgens de school de start van een nieuw hoofdstuk in haar lange geschiedenis.

Dat er bijna gebouwd mag worden, is reden voor een feestje. De onthulling begon daarom met de Van Slag Band, een fanfare van leerlingen en leerkrachten van het Norbertus Gertrudis. Luid trommelend en toeterend kwamen zijn aan bij de plek waar het bouwbord de komen maanden zal staan. Na een toespraak van Marjolein de Leeuw, rector van Scholengemeenschap Tongerlo, mocht een aantal leerlingen het bouwbord onthullen.

Het is ooit gemaakt voor een honderdtal jongens

Marc van Beers, leerjaarcoördinator 1 en 2 op de school, heeft in de jaren ’90 zelf als leerling op Norbertus Gertrudis Lyceum gezeten. Sinds 2002 werkt hij als docent op de school. Het gebouw kent hij daarom goed. De veranderingen zullen wel even wennen worden. “Waar ik nu sta was vroeger de ingang voor de leerlingen en deze ingang komt nu aan de zijkant te staan”, vertelt Van Beers.

Echt dingen missen gaat de leerjaarcoördinator niet. “Alle mooie, oude elementen zoals de glas-in-loodramen blijven gelukkig behouden. Verder was de school niet meer van deze tijd. Het is ooit gemaakt voor een honderdtal jongens”, legt hij uit. “Ondertussen zijn we ruim over de duizend leerlingen heengegaan en was de school niet meer geschikt voor zoveel mensen. Het moest dus wel een keer gaan gebeuren.”

De leerlingen hebben straks een supermooi pand om les in te krijgen

Hoofdaannemer Arjan van de Nieuwenhuijzen van bouwbedrijf Boot is dolenthousiast over de toekomst van de school. “De leerlingen hebben straks een supermooi pand om les in te krijgen”, vertelt Van de Nieuwenhuijzen. “Het schoolgebouw wordt compleet gerenoveerd aan de binnenzijde. Aan de achterkant komt er nieuwbouw tegenaan, dat zowel als school en als sporthal gebruikt zal worden.”

De bouwbedrijven gaan net voor de zomervakantie beginnen met het aanbrengen van de eerste palen. De leerlingen krijgen de komende tijd les in de oude zusterschool, wat voorheen het Gertrudis College was. Ze zullen dus niks van de bouw merken. “Wel zijn ze dan van harte welkom om te komen kijken”, vertelt Van de Nieuwenhuijzen.

Lees ook: Eerste stap naar nieuwbouw Norbertus Gertrudis Lyceum gezet Lees ook: Festival voor leerlingen van Norbertus Gertrudis Mavo: ‘Geslaagde dag’