Roosendaal

Nostalgische Kermis Roosendaal viert lustrum: ‘Iedereen is ermee opgegroeid’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Het evenement komt voort uit de festiviteiten rond het 750-jarig bestaan van Roosendaal: De Nostalgische Kermis. Dit jaar is het een jubileumeditie, want het is de vijfde keer dat de kermis wordt gehouden. Zes dagen lang is het genieten geblazen met 40 attracties uit vroeger tijden.

Na de opening die woensdagmiddag plaatsvindt bij de Steile Wand, stroomt de kermis vol. “Deze kermis is écht heel uniek”, meent kermismanager Corné Kriessels. “De zaken die je hier op de Nostalgische Kermis ziet zijn eigenlijk wel de crème de la crème van Nederland op dit gebied.”

De kermis viert dit jaar haar lustrum. “We vieren het jubileum met de Steile Wand, waar ook goede doelen aan gekoppeld zijn. Veder hebben we dit jaar de miniatuurkermis uitgebreid in het Oude Raadhuis.”

Miniatuur

Wie het Oude Raadhuis binnenloopt ziet een tal aan kleine miniattracties en veel lampjes. Jan Boyen uit Aalst is één van de personen die zijn miniatuurkermis tentoonstelt. “Ik heb een typische Belgische kermis opgebouwd in miniatuur.” Boyen is vereerd dat hij zijn miniatuurkermis mag laten zien. “Ik ben er ruim negen uur mee bezig geweest om dit op te bouwen.”

Het artikel gaat verder onder de foto.

De miniatuur tentoonstelling in het Oude Raadhuis van Roosendaal.

Een grootmoeder is samen met haar kleinzoon op pad. “Het is vaste prik”, vertelt ze trots. “Ik vind het leuk dat ik de attracties van vroeger aan hem kan laten zien.” Het evenement roept heel wat herinneringen op. “Ik kan mijzelf nog goed herinneren dat ik vroeger altijd in de rups zat en dan de tros ving. Dan mocht ik altijd extra lang blijven zitten”, lacht een moeder die met haar kind eendjes aan het vangen is.

De Nostalgische Kermis is te bezoeken tot en met maandag 1 april.

Lees ook: Nostalgische kermis roept herinneringen op: ‘Voor het eerst gekust in de rups’