Roosendaal

Nostalgische kermis Roosendaal weer van start: ‘Dit is écht uniek’

Elsa Kannekens Elsa Kannekens

Wethouder Cees Lok heeft vrijdagmiddag de derde editie van de nostalgische kermis in Roosendaalse binnenstad geopend, de eerste sinds de coronacrisis. De openingsact vond plaats bij de Wall of Death, waar motorrijders rondjes reden langs een steile wand. “Dat dit in Roosendaal te zien is, is écht uniek.”

Nog tot en met woensdag 20 april verkeert de Roosendaalse binnenstad in nostalgische sferen. Op de Markt, de Bloemenmarkt en het Tongerloplein zijn al met al 31 ouderwetse attracties te vinden. De oudste attractie is de Metro uit 1894, een treintje dat rondjes rijdt in een tent. “De attracties stammen echt uit die tijd”, vertelt Corné Kriessels, kermiscoördinator van de Gemeente Roosendaal. “Door de jaren heen zijn er wel wat veranderingen aan geweest. Dat heeft voornamelijk met de veiligheid te maken.”

Goede doel

Niet alleen de attracties, maar ook de prijzen zijn nostalgisch. Voor slechts 1,50 euro kan je al een ritje maken in het reuzenrad of de bootjesmolen. Een deel hiervan gaat naar het goede doel. “Stichting Stofwisselkracht, Right for Kids en Bart en Tijn kunnen elk steuntje in de rug gebruiken, daarom wil ik iedereen oproepen om lang te komen”, aldus Kriessels.

Herkenning

Als het aan wethouder Cees Lok ligt, komt de nostalgische kermis volgend jaar weer naar Roosendaal. “We zijn ermee begonnen toen Roosendaal 750 jaar bestond en we merken dat mensen de kermis heel erg waarderen. Dus die komt zeker terug.”

Zelf heeft hij het ook naar zijn zin in de ouderwetse attracties. “Ik vind het heel leuk dat het attracties zijn die er ook waren toen ik klein was. Ik ga zelf in alle attracties waar ik vroeger ook in ging.” Volgens Lok kan een groot deel van het publiek zich hierin herkennen. “Je ziet hier veel opa’s en oma’s met kleinkinderen, omdat het attracties zijn uit hun tijd.”