Bergen op Zoom

Obesitaskliniek weer terug naar Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Het Bariatrisch Centrum Zuid West Nederland (obesitaskliniek) verhuist binnenkort weer terug naar haar vertrouwde plek aan het Boerhaaveplein in Bergen op Zoom. Afgelopen zomer moest de kliniek daar noodgedwongen weg vanwege een brand die het pand beschadigde.

Woensdagavond 28 juni brak er brand uit op de benedenverdieping van de obesitaskliniek. Er was niemand in het gebouw aanwezig, en door snel handelen van de beveiliging van het Bravis ziekenhuis en hulpdiensten was de brand snel geblust. Wel raakte het pand zodanig beschadigd dat de werkzaamheden elders uitgevoerd moesten worden. En dus verhuisde het Bariatisch Centrum tijdelijk naar de polikliniek van het Bravis in Etten-Leur.

Nu is het dus weer tijd om terug te verhuizen naar de locatie in Bergen op Zoom. Maar dat is nog niet gelijk vanuit het originele pand. De eerste maanden zal er gewerkt worden vanuit een tijdelijke kantoorruimte op de parkeerplaats achter het gebouw. Er vinden namelijk nog steeds herstelwerkzaamheden plaats. Bovendien verdwijnt de obesitaskliniek niet helemaal uit Etten-Leur – patiënten kunnen ook daar nog steeds terecht voor afspraken.

Herstelwerkzaamheden

Het pand in Bergen op Zoom krijgt een flinke metamorfose. “We kijken bij het opknappen van het gebouw kritisch naar de ruimte-indeling”, vertelt medisch manager en bariatrisch chirurg Pierre Feskens. De fysiotherapieruimte keert bijvoorbeeld niet meer terug. “We hebben de afgelopen maanden gebruik mogen maken van de voorzieningen van het Paramedisch Centrum. Dat is goed bevallen en zetten we graag voort.”

De sloopwerkzaamheden van het gebouw zijn al een poosje bezig en inmiddels bijna klaar. Naar verwachting starten begin januari 2024 de bouwwerkzaamheden. “Dan zouden we in juni weer gebruik kunnen maken van het gebouw”, aldus Feskens.

Als er voor patiënten iets wijzigt in hun afspraak, bijvoorbeeld de locatie, dan worden zij hier persoonlijk over geïnformeerd.

De avond van de brand (foto: 112 Markiezaten)
Lees ook: Obesitaskliniek tijdelijk in Bravis polikliniek in Etten-Leur na brand Lees ook: Korte brand bij obesitas­kliniek Bergen op Zoom