Geen regio geselecteerd

ODIO wordt eigenaar van eigen clubgebouw

Voorzitter Roger Withagen, secretaris Maikel van der Poel en wethouder Hans de Waal © Gemeente Woensdrecht

Redactie Redactie

Voetbalvereniging ODIO uit Ossendrecht is sinds maandag de trotse eigenaar van haar eigen clubgebouw. Een deel van het clubgebouw en de kleedkamers was al in handen van de vereniging, maar vanaf nu is de gemeente Woensdrecht geen mede-eigenaar meer.

Wethouder Hans de Waal hoopt dat andere verenigingen in de gemeente het voorbeeld van ODIO gaan volgen. “Het is mooi dat we nu baas zijn in eigen gebouw. Bovendien is het op de lange termijn ook financieel gunstig voor ons”, zegt voorzitter Roger Withagen tegen de Internetbode. Daar sluit wethouder De Waal zich bij aan. “Voor de club is het gunstig en voor de gemeente past deze ondertekening goed binnen ons beleid waarin we inzetten op het privatiseren van clubgebouwen.”

Naast dat ODIO nu volledig eigenaar is, is dat niet de enige grote ontwikkeling die momenteel op poten staat binnen de club. Begin volgend seizoen moeten de twee nieuwe kunstgrasvelden gerealiseerd zijn. De club levert twee velden in voor het nieuwbouwproject Noordrand maar krijgt daar twee kunstgrasvelden voor in de plaats, die overigens wel eigendom blijven van de gemeente.