Roosendaal

Schietpartij in Roosendaal, één gewonde

Foto: Christian Traets Fotografie

Redactie Redactie

Aan de Diamantdijk in Roosendaal heeft zondagavond een schietpartij plaatsgevonden. De politie werd rond half 7 ’s avonds gebeld door meerdere buurtbewoners die schoten zouden hebben gehoord. Daarbij werd ook een woning en een geparkeerde auto geraakt. Minstens één auto zou daarna zijn weggereden.

Meerdere politie-eenheden en een politiehelikopter kamden de omgeving uit naar de mogelijke dader(s). Via aanwijzingen van getuigen werd kort daarna op de Boulevard Antverpia een auto gevonden die mogelijk bij de zaak betrokken zou zijn.

Aan de hand van die getuige is ook een signalement verspreid van een man die bij de auto gezien was. Het gaat om een donkergetinte man met een ringbaardje. Hij droeg een zwart jack en een donkerblauwe joggingsbroek.

Schotwonden

Diezelfde avond meldde een 27-jarige man zich bij het ziekenhuis. Hij had schotwonden en is meteen aan zijn verwondingen behandeld. Hij leek ernstig gewond. Op een later moment wordt de man verhoord. Het gaat niet om de man waarvan het signalement is verspreid. De man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats.

Er zijn al veel verschillende getuigenverklaringen van buurtbewoners opgenomen. Ook zijn er meerdere camerabeelden gedeeld met de politie. De recherche neemt het onderzoek verder op zich.