Bergen op Zoom

Omroepstichting ZuidWest ontvangt als vijfde ooit het Keurmerk Nederlandse Streekomroepen

Sven de Laet Sven de Laet

Een bijzondere onderscheiding voor Omroepstichting ZuidWest: De omroep kreeg maandagochtend het Keurmerk Nederlandse Streekomroepen uitgereikt. En daarmee is het pas de vijfde omroep van het land.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst, overhandigde NLPO-baas Marc Visch het keurmerk. En dat is volgens Visch meer dan terecht. “We hebben hier te maken met een heel bijzondere omroep. De afgelopen jaren heeft ZuidWest laten zien aan een heel pakket aan eisen te voldoen. Het is een gezonde omroep met een 24/7 nieuwsaanbod voor de hele regio. Ik ben supertrots dat ik hier dit keurmerk mag uitreiken.”

Dit is een compliment naar alle medewerkers.

Ook directeur Maarten van den Boom is maar wat trots op de onderscheiding. “Of dit een kroon op ons werk is? Zeker, dit is een compliment naar alle medewerkers. Want we hebben het uiteindelijk samen gedaan. 130 vrijwilligers, 13 man in dienst… Als je dat vergelijkt met een aantal jaar geleden, heeft het een enorme vaart genomen. Dus ik ben zeker trots op iedereen die hier aan meegewerkt heeft.”

Overigens was er nog een reden tot feest voor de omroep. Als kers op de taart werd namelijk de gloednieuwe nieuwsapp gelanceerd. Mensen met een Android-telefoon kunnen vanaf maandag de app downloaden. Apple-gebruikers moeten nog een weekje geduld hebben. In de app wordt het mogelijk om het laatste nieuws te volgen, maar ook om je favoriete radio- of televisieprogramma terug te kijken.